17 dec. 2019

Winter in Transilvania

"Iarna in Transilvană

Descrierea autorului:

Transilvania -"Țara de dincolo de păduri" -
Un ţinut râvnit de ţoti cei care au cunoscut-o ,de la romani până la popoarele migratoare și mai apoi până la imperii -Habsburgic și apoi Austro-Ungar-.
Un ţinut de podiș străjuit de munţi din care izvorăsc ape ce își croiesc drum în toate direcţiile ,potolind setea șesurilor și făcându-le fertile.
Dealuri împădurite și coline unde pasc oile mioritice...și munţii ce o împrejmuiesc ca pe o cetate. "Siebenbürgen" - ţinutul celor șapte cetăţi - este patria mai multor etnii care de secole își duc traiul împreună.
Atras de chemarea străbunilor care au fost originari din Ardeal ,și dornic să schimb o viaţă între betoanele capitalei cu una apropiată de sălbăticia naturii ,am lăsat orasul și mi-am căutat o casă la ţară.
Ardealul rural mi-sa revelat ca o lume bine statornicită în rânduielile sale ,urmând ciclurile anotimpurilor ,pulsând de dorinţa de a păstra autentice și nealterate reminiscentele trecutului.
Tabloul recompune atmosfera iernilor de altădată ,din perioada medievală , când tăranii își duceau grâul la moara din vale cu căruţa trasă de cai și când copiii ,neavând tablete și telefoane ,iarna se dădeau cu sania pe uliţă , chiuind bucuroși până le îngheţa nasul și li se îmbujorau obrajii.
"


Descriere tehnică:
Tehnică - Ulei /Panza 60 x 60 cm 
Finalizat în anul 2019
Author - Stoian Andrei Stefan alias Noktys
Această lucrare provine din colecția "Rădăcini Naționale"
© All copyright reserved by Noktys Art House.
Transylvanian Night
Author's description:
" Comming"

Tehnical description:
Technique - Oil on canvas 60x60 cm.
Finished in year 2019
Author - Stoian Andrei Stefan Alias Noktys
This artwork comes from the "National Roots" Collection.
© All copyright reserved by Noktys Art House.


Contact Me

Nume

E-mail *

Mesaj *